Jag älskar film, ALLA filmer!

Drönare för makalöst flygfoto


skrivet den 13 apr av Admin, klockan:13:45

Jag älskar inte bara film, jag filmar gärna själv också! Nu blir det förvisso inte mycket till spelfilm, men jag gillar att fota och filma natur.

Jag fick ett tips från en gammal bekant jag återkopplade med häromdagen via Facebook att fundera på drönare med kamera för flygfoto. Han håller på med det och visade mig ett par klipp som han tagit när han flygit runt med sin egna drönare - helt fantastiskt snyggt. Den han hade hette DJI Phantom 4 som en är en fin maskin med avancerade funktioner, dock något utanför vad jag hade tänkt mig i prisklass. Som tur är hittade jag ett antal något billigare men fortfarande kompetenta drönare med kamera hos Hobbex.

Det är förvånansvärt enkelt att få riktigt snyggt foto med en quadrocopter, men jag måste säga att det tog en liten stund att lära sig flyga den rakt och snyggt. Modellen jag köpt har lite inställningar som kan sköta stabiliseringen automatiskt och det hjälper att få en jämn rörelse i bilden. Personalen på Hobbex förklarade allt vad det gäller borstlös motor, batteri, räckvidd, GPS och så vidare. Det var en hel del att ta in och jag har märkt att det är lite av en jungel bland drönare ute på markaden. Hur som helst, nu har jag en och det bästa sättet att komma in i det är helt enkelt att börja och se vad som funkar och inte.

Eftersom det var vindstilla var jag ute igår och flög lite i skogen. Det var häftigt att "se" genom skärmen som sitter i radio-kontrollen, men det jag hade spelat in kom verkligen till sin rätt när jag kom hem och tittade på det på min 50-tums TV. 


Just nu värderat 2.5 av 24 människor

  • Currently 2,5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt